Jan Bril

Akoestisch adviseur bij Geluidburo

Ingenieur Jan Bril is inmiddels ruim 28 jaar actief als akoestisch adviseur in Nederland en andere landen van Europa. Na zijn opleiding Bouwkunde (Zwolle) en vervolgstudies akoestiek (waaronder TU Berlin) is hij zich gaan specialiseren in zaal- en elektro-akoestiek.

Veel van de gebouwen in zijn werk zijn monumentale kerken met een complexe akoestiek waar een herinrichting of restauratie plaatsvindt. Andere kerken zijn van recenter datum, waaronder veel kerken uit de laatste 50 jaar tot nieuwbouw van kerken. De kerken in Europa vormen zo’n 75% van zijn werk. Naast kerken adviseert hij ook concert- en theaterzalen, grote publieke ruimten zoals luchthavens, (trein- of metro)stations, atria, verkeerstunnels, evenementenlocaties, studio’s en alle ruimten waar akoestiek belangrijk is.

Jan is auteur van het boek ‘Akoestiek in 100 monumentale kerken’, uitgegeven door de SKEN/RCE en heeft recent het Acoustic Experience Lab gebouwd waar de akoestiek en de effecten van zijn adviezen in ‘immersive sound’ vooraf te beluisteren zijn.

Meer informatie kunt u vinden op de persoonlijke webpagina www.janbril.nl.

Artikelen van deze expert