Joost de Visser

Audiovisueel expert bij Schaapsound

Binnen Schaapsound ben ik werkzaam als adviseur op het gebied van audio, video, verlichting en netwerkoplossingen.

Ruim 20 jaar ben ik werkzaam in de audiovisuele branche; de eerste negen jaar als adviseur bij een importeur en nu alweer elf jaar bij Schaapsound. Als lid van de Hervormde gemeente van Harmelen doe ik de nodige activiteiten: na zes jaar kerkrentmeester nu actief met de muziek, maar ook als techneut en webmaster.

In de twintig jaar dat ik werkzaam ben in de audiovisuele branche is er veel veranderd. Ik zag de focus verschuiven van groot, technisch en uitgebreid naar compact, eenvoudig en functioneel.

De tijd dat elke kerk kon beschikken over een multimediateam of technicus is wel voorbij. Bediening wordt nu vaker gedaan door vrijwilligers die best enthousiast zijn maar niet altijd technisch onderlegd.

Voor Schaapsound is de uitdaging om de uitgebreide audio- en video wensen zo eenvoudig mogelijk bedienbaar te maken. Dus de complete bediening via een compact touchscreen. Daar maken we mooie apps voor! Zodat naar wens ook de uitgebreide functies beschikbaar voor de technische mensen zodat deze zich ook thuis voelen bij een Schaapsound installatie.

Artikelen van deze expert